Lot van het Rob Scholtemuseum in handen rechtbank

het Rob Scholte Museum in het voormalig postkantoor in Den Helder.
Rob Scholte en de gemeente Den Helder zijn uitgesproken. Deze week troffen beide partijen elkaar in de rechtbank over het conflict rond het Rob Scholtemuseum in het oude postkantoor van de stad. De gemeente wil dat Scholte vertrekt. Op de vraag van de kantonrechter of ze niet nog een keer konden proberen er samen uit te komen antwoordde de advocaat van de gemeente: “Die ruimte is er niet”. Ook Rob Scholte zelf sluit die mogelijkheid uit: “Het zou een herhaling van zetten zijn.” Dat schrijft De Volkskrant
Sinds tien jaar woont en werkt Scholte in het voormalige postkantoor, sinds 2013 is daar ook zijn museum gevestigd waar hij 6000 bezoekers per jaar ontvangt. De gemeente wil het pand verkopen met als mogelijke bestemming opnieuw een museum of horeca, per 1 juli is de anti-kraakregeling opgezegd maar Scholte weigert te vertrekken. De kunstenaar en de gemeente zijn er niet in geslaagd tot een overeenkomst te komen die tot een permanent Scholte-museum zou leiden. De rechter concludeerde dat beide partijen inmiddels weinig vriendelijkheid meer naar elkaar tonen, “dat staat in de weg als je er samen uit moet komen”.
Over twee weken volgt de uitspraak van de rechter. Scholte geeft in De Volkskrant aan door te strijden wanneer hij in het ongelijk wordt gesteld. “Er rest ons gelukkig nog een hoger beroep en een appel. Ik ga echt door, want ik ben op alle mogelijke manieren benadeeld. Ik vind het zeer onbehoorlijk bestuur.”