Los Angeles krijgt het George Lucas Museum

Na lang wikken en wegen heeft Los Angeles de voorkeur gekregen boven San Francisco voor de huisvesting van het Lucas Museum of Narrative Art. In dit museum wil de filmregisseur en -producent zijn persoonlijke kunstcollectie tentoonstellen en objecten uit zijn wereldberoemde Star Wars film. De burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, laat weten dat het museum op 4 mei 2020 open moet gaan en voegt hier aan toe: ‘This is not a Star Wars Museum’.

Het museum zal gebouwd worden in het Exposition Park en het futuristische ontwerp is van de Chinese architect Ma Yansong. Met het project is volgens een Amerikaanse bron 1 miljard dollar gemoeid, tevens betekent dit 1500 banen voor de bouw en nog eens 350 permanente banen na de opening. Een goede boost dus voor de economie van Los Angeles.

Ontwerp voor het Lucas Museum of Narrative Art / Afb. met dank aan het Lucas Museum.

In het museum zal werk te zien zijn van iconische kunstenaars variërend van Norman Rockwell tot David Hockney en Edgar Degas, maar ook stills uit klassieke films of digitale kunst van Andy Warhol. Het museum wil de bezoeker meenemen in de wereld van ‘storytelling’ en niet alleen focussen op science fiction. Evengoed zullen er unieke Star Wars memorabilia aanwezig zijn, onderstaand een voorproefje voor de liefhebbers.

Concept voor C-3PO voor The Phantom Menace Doug Chiang.
Model voor de Millennium Falcon for A New Hope
Concept artwork voor The Empire Strikes Back

Afbeeldingen met dank aan het Lucas Museum.