Logeren in Museum Arnhem

De trend van overnachten in een museum zet door. De tien miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum Amsterdam kreeg deze kans en in het Museum Boijmans van Beuningen kregen een aantal bezoekers de hele nacht de tijd om te ‘slow watchen’. Nu biedt ook Museum Arnhem de mogelijkheid een nacht tussen haar meesterwerken door te brengen. 

Binnenkort sluit het museum voor twee jaar haar deuren in verband met een grootscheepse verbouwing. Voordat de eerste hamer in de muren gaat mogen twee personen van vrijdag 10 november op zaterdag 11 november een nacht doorbrengen in de Rijnzaal. “De mooiste zaal van het museum, met uitzicht op de Rijn”, aldus een woordvoerder. De winnaars mogen vrij door de zalen ronddwalen en krijgen eveneens een privé rondleiding.

De overnachting is via een prijsvraag op social media te winnen. Door een reactie achter te laten op Facebook of Instagram en daarin ook een persoon te ‘taggen’ neemt men deel. Op 3 november wordt via een loting de winnaar getrokken en bekend gemaakt.