Tussen Kunst en Kitsch jubileert in het Rijksmuseum

Het populaire televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch gaat haar 35e seizoen in en dat wordt gevierd met een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze zomer vinden op 2 juni tussen 18.00 en 23.00 uur de opnames  in het museum plaats, de aflevering wordt in het najaar uitgezonden. De kaarten zijn inmiddels al uitverkocht.

Presentator Frits Sissing: “Bij zowel het Rijksmuseum als Tussen Kunst en Kitsch gaat het om het verbinden van mensen, kunst en verhalen met historische en persoonlijke waarde. Zowel het programma als het museum is juist daardoor aantrekkelijk voor een breed publiek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we ons jubileum bij het Rijksmuseum kunnen vieren.”

Het is de eerste keer dat het Rijksmuseum haar deuren openstelt voor het NPO 1 programma. Er wordt flink uitgepakt voor de opnames, de grote tafel waaraan de belangrijkste voorwerpen worden getaxeerd komt voor Rembrandts Nachtwacht te staan. De Avrotros is blij met deze inzet van het museum: “Een iconische plek voor een gedenkwaardige en feestelijke uitzending”.