Kröller-Müller viert tachtigjarig bestaan met lancering online Tijdlijn

Helene Kröller-Müller zag in 1938 haar droom verwezenlijkt in de opening van het destijds geheten Rijksmuseum Kröller-Müller. Het museum viert dit met de lancering van een online Tijdlijn, vol bijzondere verhalen die niet eerder naar buiten zijn gebracht.

In de Tijdlijn wordt door middel van ‘storytelling’ het verhaal achter de kunstwerken verteld vanuit het perspectief van de directeuren van het Kröller-Kröller-Müller Museumr is gebruik gemaakt van brieven en foto’s uit de archieven. Het rijk geïllustreerde resultaat geeft inzicht in de visie van Helene Kröller-Müller en haar opvolgers en motiveert hun keuzes voor de kunstenaars en architecten met wie zij hebben samengewerkt.

Op 13 juli lanceerde het museum de geschiedenis van haar stichter Helene Kröller-Müller, het museum tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode van directeur Bram Hammacher (1947-1963), grondlegger van de beeldentuin. De Tijdlijn wordt gedurende het jubileumjaar gevuld met verhalen. Ontdek de Tijdlijn op: www.krollermuller.nl/tijdlijn.