Koningin Máxima opent ‘Tien topstukken on tour’ in Mauritshuis

koningin maxima
© Photography Erwin Olaf

Hare Majesteit Koningin Máxima opende vandaag de reizende tentoonstelling ‘Tien topstukken on tour’ in het Mauritshuis in Den Haag. Met deze tentoonstelling willen het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis het belang van nieuwe aankopen voor Nederland tonen.

De tien geëxposeerde werken van onder meer Rembrandt, Picasso en Karel Appel zijn aankopen van de vier samenwerkende musea uit de periode 1999-2016: het Mauritshuis, Rijksmuseum, Van Gogh en Kröller-Möller.

Tien topstukken on tour reist voor telkens drie weken naar zes verschillende musea in Nederland. De werken zijn van 4 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018 achtereenvolgens te zien in het Mauritshuis in Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden, Twentse Welle/Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.