KLM brengt Hollandse meesters naar de Hermitage

Vanaf 7 oktober schitteren in de Hermitage Amsterdam 63 werken van Hollandse meesters uit de Hermitage in St. Petersburg. Deze ‘oogappeltjes van de tsaren’ worden door de KLM als ‘Hollandse meester in de lucht’ naar huis gebracht. De luchtvaartmaatschappij en het museum hebben een sponsordeal gesloten waarin deze tentoonstelling centraal staat, dat schrijft Marketing Tribune

President-directeur van de KLM Pieter Elbers: “Het is voor KLM een eer om na een periode van ruim driehonderd jaar deze geweldige kunstwerken, waaronder Jonge vrouw met oorbellen (red. – Rembrandt), terug naar Nederland te vervoeren. Het vervoer van de bijzondere werken uit de Hermitage wordt met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd door onze gespecialiseerde medewerkers van KLM Cargo. Vanuit de gehele wereld komen mensen met KLM naar Amsterdam om deze tentoonstelling te bekijken.”

Museumdirecteur Cathelijne Broers: “De beroemde Hollandse Meesters uit de Hermitage werden honderden jaren geleden na hun aankoop veelal per boot afgeleverd bij het Winterpaleis in St. Petersburg. Nu komen zij met het vliegtuig voor het eerst weer naar Nederland. Dat we dat kunne doen, in samenwerking met KLM, vervult mij met enorme trots.”

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief dat voor een groot deel afhankelijk is van sponsors. Voor een ander project, ‘Het wonder van Amsterdam’ ontving de Hermitage eerder dit jaar 295.000 euro van de BankGiro Loterij.