Kaartverkoop van start voor renaissance meesters in Enschede

In februari 2017 verzamelen de renaissancemeesters zich voor een expositie in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Onder meer Rafaël, Titiaan, Tintoretto en Bellini zullen vertegenwoordigd zijn en het is voor het eerst dat er in Nederland zoveel meesterwerken uit de Italiaanse renaissance samen te zien zijn. Het museum verwacht dan ook een recordaantal bezoekers en de online kaartverkoop is dan ook alvast van start gegaan.

Museum directeur Arnoud Odding: “Van een tentoonstelling als deze kun je als museum alleen maar dromen”. Het grootste deel van de werken die voor de tentoonstelling ‘In het hart van de Renaissance’ naar Enschede komen zijn afkomstig uit de Pinacoteca in Brescia. Wegens een verbouwing is dit uitvoerige bruikleen mogelijk, ook Warschau en Helsinki zullen de komende tijd topstukken uit de Pinacoteca tonen.

De komst van twee werken van Rafaël (1483-1520), een Madonna en de Christo Benedicente (1505), moet de grootste publiekstrekker zijn. Toch wil het museum niet alle aandacht op deze kunstenaar vestigen maar het verhaal vertellen van betekenis van de renaissance als een van de belangrijkste periodes in de wordingsgeschiedenis van Europa. Behalve uit kunstwerken toont de expositie derhalve ook gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse oudheid het Italië van de 16e eeuw, wanneer men weer teruggrijpt op het antieke voorbeeld.

Meer nieuws gerelateerd aan Rijksmuseum Twenthe.