Imara Limon uitgeroepen tot Museumtalent 2017

Museumtalent 2017

Imara Limon, curator en programmamaker bij het Amsterdam Museum, is vandaag uitgeroepen tot het Museumtalent 2017. Tijdens het Museumcongres in Haarlem ontving Imara deze nieuwe prijs uit handen van Barbera Wolfensberger, Directeur Generaal Cultuur en Media Ministerie van OCW.

Imara is volgens de jury een terechte winnaar. “Zij overtuigt onvermoeibaar anderen – van geïnteresseerden tot tegenstanders en van directies tot peergroups – van het belang om het museum ‘inclusief’ te maken.”

Imara ontving een ontwikkelingstraject naar eigen inzicht, gefinancierd door het Mondriaan Fonds. Het Mauritshuis verraste de winnaar met de uitnodiging om op donderdagavond 9 november voor één avond gastdirecteur van het museum te zijn, dit in het kader van Maurits& – het maandelijkse ‘after-work-event’ voor jonge cultuurliefhebbers. Hiermee staat Imara in een illuster rijtje met namen als: Mark Rutte, Eva Jinek en André Kuipers. Maurits& is een samenwerking tussen het Mauritshuis en NN Group.

De Museumtalentprijs wordt door de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed, in samenwerking met het Mondriaanfonds uitgereikt. Deze prijs, voor jonge museumprofessionals tot en met 31 jaar, is ingesteld door de minister van OCW. Het doel is de erfgoedbranche te stimuleren om tijdig te verjongen en te vernieuwen.

Meer nieuws gerelateerd aan Amsterdam Museum.