Ilona van Tuinen / Foto: via Codart.nl

Het Rijksmuseum heeft een opvolger gevonden Marijn Schapelhouman als curator van 16e en 17e eeuwse Nederlandse en Vlaamse tekenkunst in het Rijksprentenkabinet. Senior curator Schapelhouman vertrekt deze maand bij het museum, Ilona van Tuinen treedt vanaf 1 februari 2018 in dienst.

Ilona van Tuinen is momenteel Annette and Oscar de la Renta Assistent Curator of Drawings and Prints bij Morgan Library & Museum in New York. In januari 2018 opent daar de door haar gecureerde tentoonstelling ‘Power and Grace: drawings by Rubens, Van Dyck and Jordaens’. Voor haar functie bij de Morgan Library (sinds 2015) werkte Van Tuinen bij de Frits Lugt Collection Fondation Custioda in Parijs (2014-15), als assistent curator van de Leiden Collection in New York (2011-14) en bij Museum De Lakenhal in Leiden (2010-11).

Meer nieuws gerelateerd aan Rijksmuseum Amsterdam.