Hollandse meesters trekken 50.000 bezoekers naar de Hermitage

Mevrouw Polk uit Purmerend ontvangt de tentoonstellingscatalogus uit handen van adjunct directeur Paul Mosterd / Foto: Janiek Dam

De oogappeltjes van de tsaren hangen goed en wel een maand aan de muren van de Hermitage Amsterdam en al 50.000 mensen hebben hun weg naar het museum aan de Amstel weten te vinden. Het is sinds 2010 niet meer voorgekomen dat de openingsmaand zo succevol. Mevrouw Polk uit Purmerend was de gelukkige 50.000e bezoeker van de Hollandse Meesters uit de Russische Hermitage in Sint Petersburg.

Mevrouw Polk ontving uit handen van Paul Mosterd, adjunct-directeur van de Hermitage Amsterdam, de tentoonstellingscatalogus en speciaal gekweekte ‘Hollandse Meesters-tulpenbollen’. Zij heeft samen met haar familie een paar van deze bollen in de tuin van de Hermitage gepland, volgend jaar zullen zij uit komen.

Mevrouw Polk is de 50.000e bezoeker van de Hollandse Meesters in de Hermitage Amsterdam en plant de speciale tulpenbollen / Foto: Janiek Dam

De tentoonstelling, waarvoor zes werken van Rembrandt naar Nederland zijn overgekomen, is nog tot en met 27 mei te zien.