Het Nieuwe Instituut
Het Nieuwe Instituut / Foto: Rotterdam Tourist Info

Er zijn vier nieuwe leden toegetreden tot de Raad van Toezicht van Het Nieuwe Instituut, het voorzitterschap blijft in handen van Judith van Kranendonk. Deze nieuwe invulling van de raad is een maatregel van het Instituut om de Governance Code Cultuur op correcte wijze toe te blijven passen, in 2015 is er onderzoek gedaan naar vorige raad omdat hun handelen in strijd met de code zou zijn geweest.

De raad start haar werkzaamheden met de de richtlijnen van deze code in het achterhoofd. In een persbericht laat het Rotterdamse architectuur instituut dat de Raad van Toezicht zich verheugt op de samenwerking met bestuur, de medewerkers, Ondernemingsraad en externe partners. Judith van Kranendonk was per 1 oktober 2016 geïnstalleerd als voorzitter, zij was dan ook actief betrokken bij de rekrutering van de nieuwe leden.

Juliette Bekkering is medeoprichter en -directeur van een internationaal opererend architectenbureau in Rotterdam, tevens is zij hoogleraar Architectuur aan de TU Eindhoven. Afaina de Jong is architect en oprichter-directeur van een ontwerpbureau dat projecten van tentoonstellingen tot evenementen realiseert, De Jong doceert aan de TU Delft en is adviseur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Jetse Sprey is advocaat en voornamelijk werkzaam in de creatieve industrie, daarnaast is hij penningmeester/voorzitter van Stichting Voor Je Buurt, het civic crowdfundingplatform van Nederland. Casper van der Woude maakte carrière in marketing als co-founder en Strategy Director van een marketing bureau voor vooral cultuur- en de erfgoedsector, Van der Woude is ook lid van de Raad van Toezicht van het Grafisch Lyceum in Rotterdam.