Het Bonnefantenmuseum lanceert eigen fonds

Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum en Dik Mol, directeur van het Elisabeth Strouven Fonds. Op de achtergrond een detail uit het Walthamstow Tapestry van Grayson Perry uit 2009 / Foto: Courtesy Bonnefantenmuseum Maastricht.

Vandaag heeft het Bonnefantenmuseum samen met het Elisabeth Strouven Fonds op de kunstbeurs TEFAF een nieuw kunstfonds gelanceerd. Volgens museumdirecteur Stijn Huijts is dit eigen fonds belangrijk voor de onafhankelijkheid van het museum en duurzame bron van inkomsten. “Dit initiatief zorgt ervoor dat het museum zich kan blijven ontwikkelen als een kunst- en kunstenaarsmuseum met met een onderscheidende koers.”

Giften aan het Bonnefantenmuseum Fonds worden daar ingezet waar ze hardst nodig zijn en dienen dus als extra impuls voor nieuwe wisseltentoonstellingen, bijzondere aankopen, het behoud en beheer van de collectie alsmede de onderwijsprogramma’s en educatieve activiteiten. Met deze extra inkomsten wil het museum blijven innoveren en investeren in kwaliteitsverbetering. Doneren aan het fonds kan eenmalig, periodiek, middels een legaat of een schenking voor het leven.

De lancering van het nieuwe fonds vond vanmiddag plaats op de kunstbeurs TEFAF in Maastricht, hierbij werd gesproken door onder andere Wim Pijbes (directeur van Stichting Droom en Daad) en Gedeputeerde Financiën, Sport en Cultuur van de Provincie Limburg Ger Koopmans.

Dit bericht is gerelateerd aan Bonnefantenmuseum.