De vaste opstelling in een nieuwe presentatie: 'Van Oost en West / Foto: campagnebeeld Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is afgelopen weekend weer opengegaan na twee maanden dicht te zijn geweest voor een verbouwing. Het museum viert haar honderdjarig bestaan en de heropening viel samen met dit eeuwfeest. Afgelopen weekend was het Princessehof gratis te bezoeken en hier kwamen 4.000 geïnteresseerden op af.

Onder meer de entree, de winkel, de theesalon en de tuin zijn onder handen genomen. De permanente collectie heeft een nieuwe opstelling gekregen en met vier nieuwe eigentijdse tentoonstellingen is het museum klaar voor 2018 waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is.

De nieuwe opstelling van de museumcollectie bestaande uit Chinees porselein, Delfts Blauw en Nederlandse art nouveau- en art deco keramiek maakt de invloeden van Oost en West zichtbaar en toont aan dat keramiek ‘van alle tijden en van iedereen is’. Het gebouw is met de renovatiewerkzaamheden een stuk toegankelijker geworden, de museumwinkel en de theesalon zijn nu ook zonder entreekaartje te bezoeken.

Nieuwe exposities
Met In Motion presenteert het museum een grote internationale tentoonstelling van hedendaagse keramische kunstinstallaties. Daarnaast zijn er solo-exposites van kunstenaar Johan Tahon en ontwerper Floris Wubben en een nieuwe editie van EKWC@Princessehof met Caroline Coolen.

Meer nieuws gerelateerd aan Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden.