Herinneringscentrum Oranjehotel benoemt eerste directeur

Herinneringscentrum Oranjehotel in Scheveningen heeft een eerste directeur benoemt, dat laat Den Haag FM weten. Anke van der Laan zal de scepter gaan zwaaien over de nieuwe culturele instelling, de voormalige strafgevangenis wordt momenteel verbouwd tot museum.

Van der Laan studeerde museologie aan de Reinwardt Academie in Leiden en heeft daarna ervaring opgedaan als educatief medewerker bij het Stedelijk Museum Roermond, als directeur van de Stadsgalerij Heerlen en vijftien jaar lang als hoofd tentoonstellingen en collecties van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Voorzitter Dineke Mulock Houwer over de aanstelling van Van der Laan: “Haar visie, ervaring én haar oog voor historisch erfgoed en voor het belangen educatie zijn van groot belang. Zij zal met een nog te vormen klein team en in samenwerking met collega-instellingen in Den Haag en andere nationale herinneringscentra verder vorm geven aan het Herinneringscentrum dat naar verwachting eind dit jaar voor reen deel voor publiek toegankelijk zal zijn en begin 2019 officieel geopend wordt.”