Haig Balian vertrekt als Artis-directeur maar blijft bij het Groote Museum

Haig Balian vertrekt als directeur van Artis maar blijft aan als directeur Artis Groote Museum, waarvoor de renovatiewerkzaamheden afgelopen april van start zijn gegaan. Vanaf 1 november neemt Rembrandt Sutorius zijn rol als leidinggevende van de dierentuin over, een functie die Balian sinds 2003 op zich nam. 

In een verklaring zegt Haig Balian: “Ik ben dankbaar dat ik 14 jaar de oppasser van Artis heb mogen zijn. En dat ik de mogelijkheden en ondersteuning heb gekregen van velen om Artis te kunnen ontwikkelen tot wat het nu is: een plek waar we een breed publiek inspireren en stimuleren verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Op het Artis Groote Museum na zit mijn taak erop. Ik ga me nu toeleggen op de realisatie hiervan. Voor Artis begint een nieuwe fase. Hét moment om het stokje over te dragen.”

Onder het bewind van Balian is er bij Artis veel veranderd. De dierentuin werd duurzamer en dankzij een reeks reorganisaties ook weer financieel gezond. Balian nam ook het initiatief voor de oprichting van Micropia, een museum dat zich geheel richt op microben. Het Groote Museum is het ‘sluitstuk van zijn masterplan’.