Groninger Museum organiseert kunstreis

Naar aanleiding van de huidige tentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’ organiseert het Groninger Museum een vijfdaagse kunstreis rond ditzelfde thema. Leidende kunstenaars voor de reis van Casper David Friedrich en B.C. Koekkoek, zij haalden hun inspiratie onder meer uit het natuurgebied langs de Rijn. 

Deelnemers aan de reis brengen een bezoek aan onder meer het Arp Museum in Remagen, museum Insel Hombroich in Holzheim, het B.C. Koekkoek-huis in Kleef en een van de grote kunstmusea in Duitsland: het Wallraf-Richartz Museum in Keulen. Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, zal daar een rondleiding geven door de zaal met werken van 19e eeuwse schouders waaronder Friedrich. Blühm was van 2005 tot 2012 directeur van dit museum.

Niet alleen musea staan op de agenda van de kunstreis, ook historische plekken als de Apollinariskerk en Bahnhof Rolandseck in Remagen en de abdij Maria Lach aan de Laacher See. Er wordt een boottocht over de Rijn gemaakt inclusief een bezoek aan de legendarische Loreley. Dit gebied is UNESCO Werelderfgoed en wordt geroemd om haar romantische dorpen, kastelen, ruïnes en volksverhalen. Het panoramische uitzicht vanaf de berg Drachenfels, onder meer geschilderd door J.M.W. Turner, zal ook onderdeel van de reis zijn.

De Romantische kunstreis van het Groninger Museum wordt georganiseerd in samenwerking met SRC Reizen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u hier terecht.