Van Gogh Museum koopt Paul Signac aan

Het Van Gogh Museum heeft bij veilinghuis Christie’s in New York een werk van de Franse kunstenaar Paul Signac gekocht. Het gaat om het schilderij Ponton de la Félicité bij Asnières – Opus nr. 143 (1886). Signac is bekend om zijn kenmerkende stijl, hij was naast Georges Seurat een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het pointillisme en daarmee van grote invloed op de Nederlandse Vincent van Gogh geweest.

Signac en Van Gogh waren tijdgenoten. Met de aankoop van dit werk wil het Van Gogh Museum de context tonen waarin Vincent zich in Parijs ontwikkelt en manifesteert. We zien de neo-impressionistische invloed van Signac vooral op Van Goghs werk uit zijn periode in Parijs.Beide kunstenaars schilderen regelmatig in Asnières nabij Parijs, ze ontmoeten elkaar voor het eerst in 1887. Vanaf donderdag 22 december is het werk te zien in de vaste collectie van het museum, het wordt tentoongesteld op de eerste verdieping van het Rietveldgebouw.

Lees meer nieuws gerelateerd aan Van Gogh Museum.