Geslaagde zomeropenstelling Noordeinde 2017

Paleis Noordeinde / foto: Monumentenzorg Den Haag

De afgelopen weken waren de deuren van het koninklijk werkpaleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen op zaterdag geopend voor bezoekers. Net als vorig jaar hebben duizenden belangstellenden van deze gelegenheid gebruik gemaakt om zich te voorlichten door paleismedewerkers die dienst deden als vrijwilligers, dat schrijft De Telegraaf

Er waren 10.000 kaarten beschikbaar en deze waren eind juni binnen 10 uur uitverkocht. Voorafgaand aan de zomeropenstelling werd een ‘generale repetitie’ georganiseerd voor de buurtbewoners en relaties. Tijdens deze try-out bleek dat in opstelling van het nieuwe koninklijk servies het porselein niet goed tot haar recht kwam. Hierop werd het verhuisd van de balzaal naar een locatie die beter verlicht was.

Na een evaluatie zal koning Willem Alexander besluiten of de zomeropenstelling volgend jaar opnieuw herhaald zal worden. De ervaringen van de hofhouding en het paleispersoneel zullen dan gebruikt worden om de rondleiding op Noordeinde nog verder te optimaliseren.