Frans Hals Museum en BankGiro Loterij verlengen partnerschap

Restauratoren werken aan Feestmaal van een korporaalschap van de Haarlemse Cluveniersschutterij (1583) van Cornelis Cornelisz van Haarlem, restauratieatelier Frans Hals Museum

De BankGiro Loterij heeft besloten ook de komende vijf jaar het Frans Hals Museum | De Hallen in Haarlem financieel te ondersteunen. Onlangs werden ook de partnerships met het Drents Museum en Museum de Fundatie verlengd. Sinds 2008 heeft het Frans Hals Museum ruim 2,5 miljoen euro ontvangen van de cultuurloterij, tot en met 2022 zal het museum een jaarlijkse bijdrage blijven ontvangen.

Directeur van het Frans Hals Museum Ann Demeester: “Danzij de deelnemers van de BankGiro Loterij hebben wij de afgelopen jaren drie meesterwerken van Frans Hals kunnen restaureren en zal eind dit jaar een unieke en eenmalige tentoonstelling over humor in de Gouden Eeuw te zien zijn.” De tentoonstelling ‘De Kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw’ is vanaf 11 november 2017 tot 18 maart 2018 te zien, hierin zijn meesterwerken van Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Judith Leyster opgenomen.

De bijdrage zal onder meer besteed worden aan het samengaan van het Frans Hals Museum en De Hallen. Met de unieke combinatie van topstukken uit de Gouden Eeuw en een focus op internationale ontwikkelingen in de hedendaagse kunst hoopt het museum een vernieuwende en spannende programmering te bieden die voor iedereen toegankelijk is. Managing director van de BankGiro Loterij Michiel Verboven ziet dit plan wel zitten: “Wij hebben vertrouwen in de nieuwe visie op de toekomst en dragen graag bij aan het versterken van beide museumlocaties. Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en de loterij zijn al bijna tien jaar succesvol partners van elkaar. Het museum heeft bijzondere en onderscheidende collecties en weet al jaren veel bezoekers aan zich te binden.”