Extra parkeerplaatsen Museum MORE in Ruurlo

Museum MORE in Kasteel Ruurlo krijgt 35 extra parkeerplaatsen tot haar beschikking bij het station Ruurlo. Sinds de opening op 27 juni kampt het museum met een tekort aan parkeerplaatsen en de gemoederen hierover lopen hoog op. Het is alleen nog de vraag of voldoende gaat zijn voor de gemiddeld 900 bezoekers per dag die het nieuwe museum ontvangt. 

Er zijn plannen om bij het kasteel een parkeerterrein voor 100 auto’s te realiseren, hiervoor moet echter eerst nog een vergunning worden verstrekt. In de tussentijd is de gemeente Berkelland bezig met het verharden van een berm bij het station om 35 extra plekken aan te kunnen bieden. De werkzaamheden zijn maandag van start gegaan en moeten vandaag opgeleverd worden, dat schrijft het NRC vandaag. Er wordt momenteel veel gebruik gemaakt van de parkeerhaven bij het station en het museum heeft gratis pendelbussen ingezet om de bezoekers te vervoeren. “Maar die is eigenlijk bedoeld voor omwonenden die de trein nemen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Vandaar dat nu aan de andere kant van het spoor plek vrij wordt gemaakt.

Sinds de opening heeft de tweede locatie van Museum MORE al 32.000 mensen over de vloer gehad. Eigenaar Hans Melchers stelt hier zijn Carel Willink collectie tentoon, die hij overnam uit de boedel van Dirk Scheringa. De parkeerboetes die de gemeente uitschrijft neemt de miljardair voor zijn rekening, hoewel het nog niet zeker is dat de gemeente deze ook daadwerkelijk zal gaan innen. Op haar website geeft Museum MORE parkeertips.