Micky Hoogendijk - Fish Eye Open & Closed

Kunstfotografe Micky Hoogendijk krijgt vanaf 14 april haar eerste museale overzichtstentoonstelling in het Amstelveense Museum Jan van der Togt. In ‘Through the Eyes of Others’ toont zij portretten die kwetsbaarheid en verborgen van schoonheid van mensen moeten weerspiegelen. Tevens wordt haar eerste, gelijknamige fotoboek gelanceerd. 

Hoogendijk heeft als model jaren voor de camera gestaan en is pas 2009 zelf als fotograaf aan de slag gegaan. Vanuit haar standplaats in Amerika zoekt ze naar mensen en culturen met een verhaal. Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaats vinden, aldus het museum. Terugkerende thema’s in het werk van Micky Hogendijk zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie.

Micky Hoogendijk, Regal Blond
Micky Hoogendijk, Dream Girl

Micky Hoogendijk (1970) komt uit een kunstenaarsfamilie en was business partner van kunstenaar Rob Scholte. Haar eigen werk is in de afgelopen jaren geëxposeerd in diverse Amerikaanse steden maar ook Bogota, Mexico City, Istanbul en Tokyo. De expositie in Museum Jan van der Togt loopt van 14 juli tot