Escape Room in het Allard Pierson Museum

Museum Escape te doen in het Rijksmuseum van de Oudheden in Leiden © Museum Escape

Vanaf 8 september kunnen bezoekers van het Allard Pierson Museum hun kennis en stressbestendigheid testen in een speciale, thematische escape room. Dat schrijft Het Parool. Het museum heeft een selectie van voorwerpen uit de collectie gemaakt, tussen en met behulp van deze archeologische vondsten moeten de deelnemers een mysterie oplossen.

Organisator Museum Escape presenteert deze archeologische escape room momenteel in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, deze staat hier nog tot 3 september. In Leiden moet men een geheim ontrafelen rondom een gerenommeerde archeologe door middel van puzzels. Ook hier stelt het museum artefacten uit de collectie beschikbaar, waaronder Romeinse grafschriften van tweeduizend jaar oud.

Over de inhoud van de Amsterdamse escape room en de verhaallijn wil het Allard Pierson Museum nog niets kwijt. Wie alvast een plaats wil reserveren kan dat hier doen.

Lees meer nieuws gerelateerd aan Allard Pierson Museum.

Op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste museumnieuws? Like onze pagina.