Eerste grote solotentoonstelling David LaChapelle in Groninger Museum

Het Groninger Museum organiseert dit voorjaar een exhibitie met werk van fotograaf David LaChapelle. Dat maakt het museum deze week wereldkundig. ‘Good News For Modern Man’ opent 21 april en is de eerste omvangrijke solotentoonstelling van de Amerikaan in Nederland.

De tentoonstelling bevat ruim zeventig werken van LaChapelle, van landschappen tot portretten en stillevens. Ook de laatste fotoserie van LaChapelle, ‘New World’, waarin hij tracht ‘het onmogelijke vast te leggen in zijn zoektocht naar het paradijs’, wordt in de expositie opgenomen. ‘Good News For Modern Man’ is nog tot 28 oktober te zien in het Groninger Museum.

David LaChapelle maakte vanaf de jaren tachtig naam voor zichzelf als fotograaf in New York, waarna zijn werk te zien was in Andy Warhol’s Interview Magazine. Hij staat vooral bekend om zijn surrealistische, kleurrijke en humoristische stijl, welke hem geliefd maakte in de mode-industrie. Zijn foto’s sierden de covers van grote bladen als Vogue, Vanity Fair en I-D. LaChapelle wordt gerekend tot de grootste fotografen ooit, wat hem een vermelding opleverde in de Ten Most Important People In Photography-lijst van American Photo.