Eberhart van der Laan maakt tentoonstelling voor het Amsterdam Museum

Burgemeester van Amsterdam Eberhart van der Laan is dit najaar gastcurator bij het Amsterdam Museum voor een tentoonstelling over de hoofdstad. Het uitgangspunt is zijn persoonlijke visie op de stad, aan de hand van voorwerpen die hij wist uit de honderdduizenden voorwerpen en archiefstukken uit de collectie van het museum neemt hij de bezoeker mee terug in de tijd naar cruciale momenten in de ontwikkeling van Amsterdam.

Van der Laan hoopt met de tentoonstelling dat de bezoekers met elkaar in gesprek gegaan. Door te kijken naar het verleden nadenken over de stad van vandaag en de toekomst. De tentoonstelling opent op 27 oktober in is tot 7 januari 2018 gratis te bezoeken in Amsterdam Galerij.

Op dit moment is in het Amsterdam Museum de expositie ‘Amsterdam DNA‘ te zien, ook hier wordt de geschiedenis van Amsterdam gepresenteerd. Aan de hand van de vier kernwaarden ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit wordt het verhaal van de stad verteld verdeeld over zeven periodes.

Lees meer nieuws gerelateerd aan Amsterdam Museum.