Drents Museum start met opleidingstraject archeologie

Het Drents Museum neemt vanaf 1 februari 2018 een archeoloog in opleiding onder zijn hoede. Het tweejarige opleidingstraject tot ‘Conservator Archeologie Drents Museum’ is opgezet in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en gefinancierd door de Stichting Beringer Hazewinkel. De gelukkige deelnemer is Bastiaan Steffens (1988) uit Emmen, in 2016 cum laude afgestudeerd in Archeologie aan de Universiteit Leiden. 

Bastiaan Steffens start donderdag 1 februari als Conservator in Opleiding Archeologie bij het museum, hij wordt daar begeleid door ervaren archeologen die hem de kneepjes van het vak bijbrengen. De opleiding moet ertoe leiden dat hij na afloop in staat is om zelfstandig tentoonstellingsprojecten op te zetten en publicaties te realiseren. Tevens zal hij zich specialiseren in de Drentse archeologische collectie, een van de belangrijkste binnen Nederland.

Museumdirecteur Harry Tupan is blij dat de Stichting Beringer Hazewinkel talentontwikkeling in de culturele sector op deze manier omarmt. “Wij zijn heel blij dat de Stichting Beringer Hazewinkel ons met deze opleidingsplaats in staat stelt een extra impuls te geven aan ons beleid ten aanzien van talentontwikkeling”, aldus Tupan. De stichting is al langere tijd een belangrijk partner van het Drents Museum en wil kunst in de breedste zin van het woord bevorderen door het financieren van projecten en het bijdragen aan tentoonstellingen en talenondersteuning.