Drents Museum

De BankGiro Loterij heeft haar bijdrage aan het Drents Museum met vijf jaar verlengd. Voor de periode 2018-2022 zal de cultuurloterij het museum opnieuw een jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro toekennen voor het doen van nieuwe aankopen en het toegankelijker maken van de collectie. Sinds 2008 heeft het Drents Museum al drie miljoen euro mogen ontvangen. De samenwerking is onlangs geëvalueerd en een positieve aanbeveling om de relatie voort te zetten is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen.

Michiel Verboven, managing director BankGiro Loterij: “Het Drents Museum en de loterij zijn al bijan tien jaar succesvol partners van elkaar. Het Drents Museum is sinds de heropening in 2011 enorm gegroeid, een verdubbeling van het aantal bezoekers van voor de verbouwing, vooral dankzij het programmeren van grote, internationale tentoonstellingen. En onze deelnemers weten de weg met hun BankGiro Loterij VIP-KAART goed te vinden. Daarnaast gaat het museum de komende periode ook werken aan de presentatie van zijn vaste collectie. Als loterij dragen we graag bij aan het versterken van het Drents Museum en hun collectie.”

Algemeen directeur Harry Tupan van het Drents Museum: “Wij zijn enorm blij dat de BankGiro Loterij het partnerschap met 5 jaar heeft verlengd. Het stelt het Drents Museum in staat zijn aankoopbeleid en toekomstplannen te blijven continueren. Met als doel er zoveel mogelijk bezoekers van te laten genieten. BankGiro Loterij, dank daarvoor!”

Vanaf 19 november is in het Drents Museum de tentoonstelling ‘The American Dream’ te zien, maar daarin onder meer werk van de Amerikaanse realist Edward Hopper.

Meer nieuws gerelateerd aan Drents Museum.