Annelies Meuleman nieuwe zakelijk directeur Drents Museum / Foto: Sake Elzinga

Per 1 februari treedt Annelies Meuleman in dienst als zakelijk directeur van het Drents Museum. De Raad van Toezicht van het museum in Assen heeft Meuleman, nu nog hoofd financiën en organisatie van het Groninger Forum, benoemd. In haar nieuwe functie is Meuleman verantwoordelijk voor commerciële zaken, financiën, facilitaire- en personeelszaken. Samen met algemeen directeur Harry Tupan zal zij het bestuur van het Drents Museum gaan vormen.

Annelies Meuleman: “Het Drents Museum is voor mij een van de meest succesvolle musea van Nederland en ik beschouw het als een enorme eer om bij te dragen aan de ontwikkeling van het museum.”

Harry Tupan: “Ik ben heel blij dat Annelies Meuleman het Drents Museum komt versterken en ik verheug me op onze samenwerking.” De voorzitter van de Raad van Toezicht, Han Noten, licht de keuze voor de nieuwe zakelijk directeur toe: “Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Annelies Meuleman. Zij is in onze ogen een uitstekende persoon om de zakelijke kant van het museum uit te bouwen en de bedrijfsvoering verder te professionaliseren.”

Annelies Meuleman (1969) is een echte cultureel ondernemen. Zij heeft een bedrijfsmatige achtergrond en veel ervaring bij verschillende organisaties binnen de sector. Ze produceerde speelfilms en televisieseries, een opera en een aantal theatervoorstellingen op locatie. Vanaf 2008 heeft Meuleman zich bij het Groninger Forum toegelegd op de opbouw van de organisatie en heeft zij een stevig financieel fundament gerealiseerd.

Meer nieuws gerelateerd aan Drents Museum.