Dertien schilderijen van Jan Beutener voor het Dordrechts Museum

Jan Beutener, In between, 1986, Dordrechts Museum.

Uit de privécollectie van kunstverzamelaar Cees Röling heeft het Dordrechts Museum dertien werken van kunstenaar Jan Beutener (1932) gekregen, dat meldt Nu.nl. Museumdirecteur Peter Schoon is in zijn nopjes met de schenking. “Geweldig! We zijn hier heel blij mee. Het werk van Jan Beutener past erg goed in onze collectie.”

Voor Cees Röling was het Dordrechts Museum een logische bestemming voor zijn gulle donatie: “Voor een tentoonstelling in 1999 gaf ik werken uit mijn collectie in bruikleen en bleef daarna contact onderhouden met het museum. Met de overdracht van deze dertien werken worden deze lang bestaande contacten bevestigd, dat doet mij enorm goed.

Burgemeester Wouter Kolff benadrukt het belang van dit soort schenkingen voor het museum:”Particuliere schenkers legden in 1842 de basis voor de collectie van het Dordrechts Museum. Nu zijn schenkingen van betrokken verzamelaars voor het museum nog steeds van onschatbare waarde. Zij zorgen er mede voor dat de collectie blijft groeien, ook met interessante hedendaagse werken.”

Jan Beutener werd in 1932 geboren in Maarssen. Hij volgde de opleiding Tekenleraren aan de Rijksnormaalschool in Amsterdam in de jaren ’50, onder docenten als Charles Roelofs en Marc Kolthof. Hierna hield hij zich bezig met etsen, schilderen en grafiek, hij werd docent op diverse opleidingen en nam plaats in culturele commissies.

Meer nieuws gerelateerd aan Dordrechts Museum.