Tien topstukken on tour
Rembrandt van Rijn, Portret van een oude man, 1667, collectie Mauritshuis Den Haag

Na het Mauritshuis en het Fries Museum is het nu de beurt aan het Rijksmuseum Twenthe om de Tien Topstukken on Tour te presenteren. Sinds afgelopen weekend zijn de werken van onder meer Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso die zijn verworven met steun van de BankGiro Loterij te zien in Enschede.

De tien geselecteerde werken zijn afkomstig uit het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum Amsterdam en het Mauritshuis. Tot 25 maart reist de selectie meesterwerken door de regio om zo de zichtbaarheid te vergroten. Na het Rijksmuseum Twenthe gaan de kunstwerken naar het Van Abbemuseum in Eindhoven, vervolgens naar het Kröller-Müller in Otterlo en zal eindigen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. De schilderijen zijn dan in zes provincies te zien geweest.

De Tien Topstukken on Tour zijn tot en met 31 december te zien in het Rijksmuseum Twenthe.