Museum Voorlinden in onzekerheid over illegaal parkeerterrein

De gemeente Wassenaar moet nu echt stappen nemen tegen het illegaal aangelegde parkeerterrein bij Museum Voorlinden in Wassenaar. De Wassenaarse gemeenteraad heeft ingestemd met een motie hiervoor. Hoe het zogenoemde handhaven precies vorm gaat krijgen is nog niet duidelijk. Voorlinden directeur Suzanne Swarts zegt tegen Omroep West daar nog niets concreets over gehoord te hebben.

‘De gesprekken met het nieuwe college zijn gaande. We willen met dit parkeerterrein juist de buurt ontlasten en wildparkeren tegengaan. Maar misschien moeten we het parkeerterrein afbreken. Als het moet, dan moet het.’

Het museum, dat in september 2016 zijn deuren opende, trok in het eerste jaar 159.000 bezoekers. Dat is ongeveer twee keer zoveel als van tevoren was verwacht. Om op drukke dagen genoeg parkeergelegenheid te bieden, werd een nieuwe parkeerplaats aangelegd op het terrein. Daarvoor werd echter niet de benodigde vergunning aangevraagd.

‘We dachten dat het kon’, zegt directeur Suzanne Swarts. ‘Het was de bedoeling om de vergunning daarvoor met terugwerkende kracht in orde te maken. Dat is niet gelukt. Nu gaan we met de gemeente in gesprek over hoe we dit probleem samen kunnen oplossen.’