Brutale dieven breken in Duits Politiemuseum

Je moet het maar aandurven: inbreken in een politiemuseum dat gevestigd is ín het hoofdbureau van de politie. De Berlijnse politie heeft dan ook met het schaamrood op de kaken moeten toegeven dat dieven hierin geslaagd zijn. En om het nog erger te maken: de Duitse krant Die Welt bracht het voorval eerder naar buiten dan de politie zelf.

De inbraak vond afgelopen weekend plaats en de buit bestond onder meer uit ordetekens, onderscheidingen, legitimatiepenningen van de Gestapo, hoofddeksels en het kruis van verdienste van een vroegere commissaris. De boeven werden niet echt uitgedaagd tijdens het zetten van deze kraak, zij konden een gat in het traliewerk snijden en zou via een binnenplaats het gebouw binnengaan. Eenmaal binnen zijn vitrines en uitstalkasten geforceerd.

Hoewel de Berlijnse politie het voorval serieus opvat, en aankondigt de beveiliging van het bureau en museum opnieuw te testen en waar nodig te verbeteren, ziet het social media team er wel de humor van in. Op Facebook geven ze toe dat ze hebben zitten slapen: “We hebben ongelooflijk liggen pitten. Zeker als er dit weekend is ingebroken en wij als social media team er nu pas lucht van krijgen.” Blijkbaar hebben verschillende koppen de Facebook-post niet gehaald, waaronder: “Wee je gebeente als we de spullen op eBay vinden” en “Hoe leggen wij dit uit aan de buitenwereld”.