Collectie Museum Strips! wordt online geveild

De collectie van het Rotterdamse en sinds juli dit jaar ook failliete Museum Strips! wordt door BVA-Acutionsc.com geveild. Bieden kan vanaf maandag 2 oktober 17.00 uur tot zondag 8 oktober 13.00 uur. Op zaterdag 7 oktober is er een kijkdag ingepland. Talloze stripboeken komen onder de hamer, bieden kan vanaf 0,50 cent.

In eerste instantie werd er voor het museum nog gekeken naar de mogelijkheid van een doorstart, curator Laurens Prickarts gaf echter al snel aan dat dit geen mogelijkheid bleek te zijn. Deze week dient een kort geding dat door een collectief van tekenaars tegen de curator is aangespannen. Zij hebben het museum werk in bruikleen gegeven en moeten nu 75 euro aan administratieve kosten betalen. Sjors en Sjimmie tekenaar Robert van der Kroft: “Hij (de curator, red.) probeert de boel financieel onredelijk uit te melken, over de hoofden van de stripmakers die zo vriendelijk waren hun werk belangeloos uit te lenen.”