Centraal Museum

De bezoekers van het reisblog Zoover hebben het Centraal Museum uitgeroepen tot hun favoriete kunstmuseum. De kaarten zijn anders gedeeld dan een jaar geleden, toen het Rijksmuseum in Amsterdam nog aan kop ging. Met 24% van de stemmen staat het Centraal Museum in Utrecht op 1, met 14% het Kröller-Müller Museum in Otterlo op 2 en de Hermitage in Amsterdam op 3 met 13%. Het Rijksmuseum is gezakt naar de vierde plaats.

Museumdirecteur Bart Rutten is trots en blij met de eerste plaats in de poll waaraan 700 respondenten meededen: “Na de verbouwing en met een nieuwe koers zagen we ons bezoekersaantal stijgen. We hopen dit jaar zelfs met hogere bezoekersaantallen dan vorig jaar te eindigen, maar we vinden het natuurlijk ook belangrijk dat de bezoeker ons waardeert.”

De trotse directeur vervolgt: “Met de grootste Rietveld collectie ter wereld, het Dick Bruna-atelier, mode, Utrechtse Caravaggisten en moderne en hedendaagse kunst  bieden we een breed pallet voor kunstliefhebbers. We hopen ook in 2018, met onder meer een grote Jan Taminiau presentatie en de bijzondere tentoonstelling ‘Utrecht, Caravaggio, Europa’ weer een mooi programma te bieden”.

Meer nieuws gerelateerd aan Centraal Museum.