Bruegel betovert Japan

De tentoonstelling ‘Bruegels Toren van Babel en de grote zestiende-eeuwse meesters’ in het Tokyo Metropolitan Art Museum is een groot succes. Sinds 18 april hebben bijna 380.000 mensen de tentoonstelling bezocht en daarmee overtreft deze eerste internationale tentoonstelling van Museum Boijmans van Beuningen alle verwachtingen. Inmiddels is de expositie doorgereisd naar Osaka waar men ook zeker 300.000 geïnteresseerden hoopt te ontvangen. 

Voor deze tentoonstelling heeft het Rotterdamse museum 39 schilderijen, 43 prenten en 10 beelden uit haar collectie naar Japan gebracht. Hoogtepunten zijn Bruegels Toren van Babel (ca. 1568) en De Marskramer (ca. 1500) van Jheronimus Bosch. De Japanse kunstliefhebbers tonen grote belangstelling voor de oude kunst uit Nederland. Sandras Tatsakis, directeur van BVB Collections: “Als alle samenwerkingsprojecten zo goed uitpakken als deze, kunnen we de komende jaren enthousiast tegemoet zien.”

BVB Collections 
Dit internationale uitstapje wordt georganiseerd onder de noemer BVB Collections, met deze reizende tentoonstellingen wil het Boijmans de internationale bekendheid van de collectie vergroten en tegelijkertijd de stad Rotterdam onder de aandacht brengen. Andere exposities die in de pijpleiding zitten gaan over het surrealisme, de gouden eeuw, klassiek moderne schilderkunst, Dutch Design, hedendaagse kunst en werken op papier. De komende jaren staan er ook tentoonstellingen in Spanje en Italië gepland.