Benjamin Koolstra interim-directeur Stedelijk Museum Zwolle

Benjamin Koolstra
Benjamin Koolstra, nieuwe interim-directeur Stedelijk Museum Zwolle / Foto: BenjaminKoolstra.nl

Het Stedelijk Museum Zwolle wordt de komende maanden ontmanteld en deze transitie zal plaats vinden onder leiding Benjamin Koolstra. Voorheen was Koolstra directeur van de Grote Kerk, hij volgt nu Marc den Hartog die ook al als interim-directeur fungeerde. Het Historische Centrum Overijssel (HCO) gaat een nieuwe invulling geven aan de presentatie van de geschiedenis van Zwolle en in deze nieuwe vorm verdwijnt het Stedelijk Museum.

Wat precies de opdracht is die Benjamin Koolstra meekrijgt wil de bestuursvoorzitter van de museum-stichting, Hennie Kenkhuis, niet vertellen. Dat schrijft De Stentor. Wél is hij tevreden over de aanstelling van cultuurstrateeg Koolstra: “Hij heeft ervaring met transities als deze.” Koolstra was betrokken bij de reorganisatie van het Stedelijk Museum Kampen en werd daar geconfronteerd met vergelijkbare vraagstukken.

In de plannen van het HCO komt er in de toekomst een belevingscentrum in het Drostenhuis en zullen er op verschillende locaties in de stad exposities worden georganiseerd.

Meer nieuws gerelateerd aan Stedelijk Museum Zwolle.