BankGiro Loterij verlengt steun aan Museum de Fundatie

De komende vijf jaar blijft de BankGiro Loterij het Zwolse Museum de Fundatie financieel steunen. Sinds 2008 ontving het museum ruim 2 miljoen euro van de cultuurloterij en maakte zij de uitbreiding van het museum met de iconische Wolk in 2013 mogelijk. Eerder deze week werd bekend dat ook de afspraken tussen tussen de BankGiro Loterij en het Drents Museum verlengd zijn.

Museum de Fundatie heeft de afgelopen jaren met de bijdrage van de BankGiro Loterij verschillende aankopen kunnen doen. In 2009 was de eerste aanwinst Devant la maison au toit jaune van March Chagall. In 2010 werd de collectie verrijkt met Tafel voor Ridders van de Wanhoop (VERZET) van Jan Fabre. De serie Oorlogsprenten 1915-1919 van Jan Sluijters werd aangekocht en zeven werken van Jan Cremer waaronder La Guerre Japonaise uit 1960. Vorig jaar kondigde museumdirecteur Ralph Keuning met trots de koop van Neo Rauch’s Gewitterfront aan. Vanaf 21 januari 2018 is dit schilderij het uitgangspunt voor een overzichtstentoonstelling van Rauch.

Na evaluatie van de samenwerking tussen Museum de Fundatie en de BankGiro Loterij is besloten deze voort te zetten. Voor de periode 2018-2022 kan het museum een jaarlijkse bijdrage voor nieuwe aankopen en het toegankelijk maken van de collectie verwachten. Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Museum de Fundatie en de loterij zijn al bijna tien jaar succesvol partners van elkaar. Het museum weet sinds de uitbreiding meer en meer bezoekers aan zich te binden. De weloverwogen en uitgekiende diversiteit aan tentoonstellingen spreken een groot publiek aan. Als loterij dragen we de komende vijf jaar graag bij aan deze succesformule!”

Ralph Keuning spreekt een woord van dank: “Dankzij de BankGiro Loterij heeft Museum de Fundatie de afgelopen tien jaar geweldige kunst kunnen verwerven en die mooi kunnen presenteren aan heel veel mensen. Wij zijn de BankGiro Loterij en haar deelnemers daarvoor enorm dankbaar. Ook kijken we met plezier terug op de regelmatige bezoeken van deelnemers van de Bankgiro Loterij aan ons museum. We verheugen ons op de voorzetting van dit fantastisch partnerschap!”