BankGiro Loterij deelt weer grote bedragen uit

Op 20 februari 2018 maakt de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld de organisatie dit jaar in totaal mag schenken aan musea en culturele organisaties in Nederland. Het Goed Geld Gala vind die avond plaats in het Singer Museum in Laren. De eerste bedragen die bekend worden gemaakt zijn al indrukwekkend en bieden diverse musea de mogelijkheid grootste plannen uit te voeren.

Frans Hals Museum
Het Frans Hals Museum heeft een bedrag van 496.000 euro tot haar beschikking gekregen. Het museum ontvangt jaarlijks financiële ondersteuning van de BankGiro Loterij maar had dit jaar om een extra bijdrage gevraagd in verband met het samen gaan van het Frans Hals Museum en de Hallen Haarlem. Dit ‘huwelijk’ vraagt om een verbouwing, nieuwe huisstijl en website en de loterij draagt hier graag aan bij.

Museumdirecteur Ann Demeester: “Ongelooflijk. Dit voelt als een bruidsschat. Een huwelijksgeschenk voor de trouwerij van het Frans Hals Museum met De Hallen Haarlem. Dit geeft ons echt een kickstart voor de verbouwing.”

Haarlemmermeermuseum De Cruquius
Directeur Elise van Melis van het Haarlemmermeermuseum De Cruquius ontving uit handen van BankGiro Loterij ambassadeur Robert ten Brink een cheque ter waarde van vierhonderdduizend euro. Dit bedrag is bestemd voor de nieuwbouw van het museum. Het vernieuwde museum moet dan het hele verhaal moet vertellen van de strijd tegen het water, van het ontstaan van de polder tot toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheersing.

De bijdrage van Bankgiroloterij brengt deze wens binnen handbereik. De basis van de financiering voor de nieuwbouw werd gelegd door de gemeente Haarlemmermeer met een toezegging van 2 miljoen euro. Het haalde zelf een miljoen euro op via de Bankgiroloterij, meerdere fondsen, particulieren donaties en sponsors. Voor het laatste deel van de benodigde 4.140.000, ten behoeve van voorzieningen voor de vrijwilligers en educatie, trekken het museum en de gemeente Haarlemmermeer samen op.