Augmented Reality brengt schilderijen tot leven

De Art Gallery of Ontario in de Canadese stad Ontario heeft samen met digitaal kunstenaar Alex Mayhew een bijzonder kunstproject ontwikkeld. Door middel van augmented reality komen de schilderijen in het museum niet alleen tot leven maar ook in de 21 eeuw terecht. Wanneer bezoekers een speciale app downloaden en door de camera van hun telefoon of tablet naar het kunstwerk kijken levert dit verrassende beelden op.

De makers hopen op deze manier de kijker, met name de millenials, weer een connectie te laten maken met het kunstwerk. Met behulp van moderne technologie betrokkenheid vergroten in plaats van verkleinen. Volgens Mayhew kijkt een bezoeker gemiddeld 15 seconden naar een kunstwerk, deze tijd hoopt hij hiermee te verlengen.

In Amsterdam wordt ook geëxperimenteerd met augmented reality. Op het Museumplein verschijnt er met behulp van deze techniek het Virtuele Poëzie Museum.

Op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste museumnieuws? Like onze pagina.