Annette de Vries Hoofd Collecties Dordrechts Museum

Annette de Vries, momenteel directeur en curator van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten, begint op 1 april 2018 als Hoofd Collecties van het Dordrechts Museum. Dat schrijft Dordrecht.net. Hiervoor werkte zij als post-doctoraal onderzoeker en docent kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2015 is De Vries ook voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici.

Als Hoofd Collecties stuurt Annette de Vries de conservatoren en collectiemedewerkers aan. Tevens is zij verantwoordelijk voor het Regionaal Archief Dordrecht. Directeur Peter Schoon: “Annette past heel goed bij het Dordrechts Museum en met haar expertise en ervaring verwachten we dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei en professionalisering van onze organisatie”.

Adrienne Vriesendorp namens het bestuur van Stichting Duivenvoorde over het vertrek van hun directeur: “Wij betreuren het vertrek van Annette maar wij zijn haar zeer erkentelijk voor de enorme inzet die zij de afgelopen jaren aan Duivenvoorde heeft gegeven. Zonder haar was bijvoorbeeld de aankoop van ons nieuwe pronkstuk in de collectie, het winterschilderij van Andreas Schelfhout, niet gelukt. Wij wensen haar alle succes in haar nieuwe functie”.