Anish Kapoor eert directeur museum De Pont

Hendrik Driessen, directeur van De Pont en kunstenaar Anish Kapoor © Peter Cox / BD.nl

Op 16 september wordt in Tilburg het nieuwe kunstwerk van Anish Kapoor onthuld. Het 6,5 meter hoge sculptuur komt op het plein bij museum De Pont te staan en is vernoemd naar de directeur van het museum, dat meldt het Brabants Dagblad. Met Sky Mirror (for Hendrik) verwijst de Britse kunstenaar naar Hendrik Driessen. De Pont organiseerde tweemaal een solo-expositie van Kapoor en heeft zestien werken van hem in de collectie.

Voor dit nieuwe kunstwerk rekent Kapoor geen honorarium voor het bedenken ervan, hij beschouwt als zijn bijdrage aan dit cadeau dat het museum krijgt voor haar 25 jarig bestaan. Gemeente. bedrijven, particulieren en Brabant C hebben gezamenlijk een half miljoen ingezameld voor de realisatie van het werk.

Sky Mirror (for Hendrik) bestaat uit een dikke roestvrij stalen plaat van 6,5 meter hoog en 2, 5 meter breed. De plaat helt naar achteren en verbuigt van beneden naar boven waardoor de top ten opzichte van de basis dertig graden is gedraaid. De voorzijde is spiegelend, de achterzijde is ruw.

Op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste museumnieuws? Like onze pagina.