André van Duin opent nieuw museum in Harderwijk

Volkskomiek André van Duin opent vrijdag 25 mei het nieuwe Marius van Dokkum Museum in Harderwijk. Het museum gaat open in de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk.

De schilderijen van de kunstenaar uit Ugchelen bevatten veel humor en vielen in 2015 behoorlijk in de smaak bij bezoekers van de tentoonstelling in het Stadsmuseum Harderwijk. Van het een kwam het ander, want Van Dokkum viel tegelijkertijd voor de stad Harderwijk, met zijn straatjes en pleinen.

Hortuspark
Omdat hij op zoek was naar een plek voor een permanente expositie viel zijn oog op het historische pand aan de rand van het Hortuspark. Dat stond leeg en moest worden gerenoveerd. Marius van Dokkum krijgt daar nu – als levende kunstenaar – een eigen expositieruimte. Een en ander gaat in samenwerking met directeur Corien van der Meulen van het Stadsmuseum Harderwijk.

Op die vrijdag 25 mei spreken ook burgemeester Harm-Jan van Schaik en directeur Van der Meulen. Dat André van Duin is gevraagd voor de opening is geheel in lijn met de vrolijke boodschap van de schilderijen; er wordt altijd een grap verteld en soms milde maatschappijkritiek geleverd.

Op de website van het nieuwe museum is meer informatie te vinden over de werken die er straks te zien zijn: https://www.stadsmuseum-harderwijk.nl/