Amsterdamse cultuurmissie naar Parijs

Woensdag 7 februari vertrekt een Amsterdamse delegatie van 60 culturele instellingen en 25 creatieve ondernemers voor twee dagen naar Parijs. Samen met minister Ingrid van Engelshoven en wethouder Simone Kukenheim gaan zij op cultuurmissie, met als doel de culturele samenwerking tussen beide steden te versterken. Dat schrijft Het Parool

In 2018 en 2019 staan al een aantal samenwerkingen gepland, rede te meer om de banden nu verder aan te trekken. Zo organiseert het Petit Palais in samenwerking met het Van Gogh Museum de expositie ‘Nederlanders in Parijs, 1789-1914’. In februari en mei geeft het Koninklijk Concertgebouworkest haar jaarlijkse concerten in de Philharmonie de Paris en in de Stadsschouwburg Amsterdam staat het jaarlijkse festival Brandhaarden 2018 in het teken van het Parijse Théâtre des Bouffes du Nord. In samenwerking met Théâtre de la Ville zal de schouwburg ook voorstellingen in Parijs opvoeren. Uiteraard is er ook nog de uitwisseling van de Rembrandt portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit tussen het Rijksmuseum en het Louvre.

Deelnemende partijen zijn onder meer het Concertgebouw, het Rijksmuseum, OBA, Paradiso en Cinekid. Ook de Amsterdamse modewereld is vertegenwoordigd in de vorm van Bas Kosters, Johannes Offerhaus en Ajbilou Rosdorff.