Amersfoort heeft er een nieuw museum bij: Musiom, huis voor hedendaagse kunst

Amersfoort heeft er een nieuw museum bij. Musiom is een museum dat een podium biedt aan bekende Nederlandse kunstenaars die geboren zijn rond de jaren ’50 van de vorige eeuw. Musiom is geopend vanaf 19 oktober.

Individualisme vormt de rode draad van deze generatie en dat is te zien in de veelzijdigheid van de getoonde kunst. Hun werk was al te bewonderen in de vooraanstaande galeries en op kunstbeurzen in binnen- en buitenland, maar nog nauwelijks in een museale omgeving. ,,Dit is een mooi moment om daar verandering in te brengen”, aldus Musiom in een persbericht. ,,De meeste generatiegenoten zijn nog actief in de kunstwereld en enthousiast betrokken bij het museum. Zo kan de ontwikkeling van hun kunst over de afgelopen 40 jaar goed in kaart worden gebracht.”

Tot en met 30 december is de openingsexpositie te zien, waarbij Musiom werk tonen van 17 kunstenaars. Vanaf volgend jaar vindt er driemaal per jaar een wisseltentoonstelling plaats waarbij het werk van 3 of 4 kunstenaars wordt uitgelicht. Daarnaast zal er altijd een deel van de veelzijdige museumcollectie met zowel abstracte als figuratieve kunst te zien zijn.

Het nieuwe museum is gevestigd in een karakteristiek pand aan de Stadsring 137. Musiom is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor informatie: www.musiom.art.