Alex Wynaendts nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Rijksmuseum

Alex Wynaedts, CEO van Aegon en tevens lid van de Raad van Commissarissen van Air France – KLM, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum Amsterdam. Wynaedts vervult deze rol reeds acht jaar bij het Mauritshuis, in april 2018 verruilt hij Den Haag voor Amsterdam. De nieuwe voorzitter is als ingenieur afgestudeerd aan de Ecole Supérieure d’Electricité en heeft economie gestudeerd aan de Université Paris-Sorbonne.

Alex Wynaedts: “Het Rijksmuseum is voor mij een van de meest inspirerende locaties in Nederland. Een museum met een prachtige missie om mensen, kunst en geschiedenis met elkaar te verbinden. Ik kijk er naar uit om samen met de directie en de leden van de Raad van Toezicht een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere toekomst van het Museum van Nederland.”

Hoofddirecteur Taco Dibbets: “Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Alex Wynaendts. Met zijn ervaring in het internationale bedrijfsleven, zijn ervaring als toezichthouder in de culturele sector en zijn liefde voor de collectie van het Rijksmuseum waar kunst en geschiedenis hand in hand gaan, kan hij een waardevolle bijdrage leveren aan het Rijksmuseum.”

De overige leden van de Raad zijn: Abdelkader Benali (schrijver) Marjan Oudeman (vice-voorzitter), Hans Goedkoop (historicus en presentator van het historische televisieprogramma Andere Tijden) Heleen Kersten (partner advocatenkantoor Stibbe), Chris Vogelzang (voormalig lid Raad van Bestuur ABN AMRO) en Sir John Leighton (Director-General National Galleries of Scotland).

Lokke Moerel zal de rol van voorzitter op zich nemen in de Raad van Toezicht van het Mauritshuis.