Alain van der Horst /Foto: Van Gogh Museum Amsterdam

Alain van der Horst begint op woensdag 1 november 2017 als het nieuwe Hoofd Pers bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Van der Horst was onder meer voormalig adjunct-hoofdredacteur van Dagblad de Pers, hoofdredacteur van de Nieuwe Pers en sinds 2013 Head of Press bij Greenpeace Nederland.

Van der Horst: “Heel graag wil ik een bijdrage leveren aan het verder versterken van de grote allure en zonnige reputatie van het Van Gogh Museum. Ik zie veel mogelijkheden om het verrijkende werk en het inspirerende verhaal van Van Gogh voor het voetlicht te brengen, niet alleen voor bezoekers van over de grens, maar ook voor alle Nederlanders.”

Museumdirecteur Axel Rüger: “Met zijn achtergrond in zowel de journalistiek als de woordvoering vanuit een organisatie die 24/7 in de aandacht staat, is Van der Horst een waardevolle toevoeging aan het Van Gogh Museum. We kijken er enorm naar uit om samen met hem te werken.”

Meer nieuws gerelateerd aan Van Gogh Museum.