Ajax verhuist ereplek Nouri van kleedkamer naar Gallery of Fame museum

Ajax houdt in de kleedkamer niet langer de plek van Abdelhak Nouri vrij. De Amsterdammers hebben de plaats in samenspraak met alle betrokkenen verhuisd naar de zogeheten Gallery of Fame, een museum in het stadion.

“Nouri’s plek in de kleedkamer is er niet meer, zowel hier op De Toekomst als in de Johan Cruijff ArenA. Dit is in goed overleg gebeurd. Nouri’s familie en zijn medespelers zijn hierbij betrokken”, zegt coach Erik ten Hag woensdag tegen Ajax Life.

“Zijn plek blijft behouden als erkenning en eerbetoon. Uiteindelijk gaat het leven verder. Al mogen we Appie nooit vergeten. Hij blijft in onze herinnering en in ons midden door de manier waarop Ajax hier nu invulling aan geeft.”

Nouri kreeg in juli vorig jaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen in Oostenrijk te maken met hartfalen en moest op het veld worden gereanimeerd. De middenvelder heeft ernstige en blijvende hersenschade en zal volgens de artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.