KAPKAR # Zuidmuur door Frank Havermans

KAPKAR # Zuidmuur door Frank Havermans
17 augustus – 26 november
SCHUNCK*, Entree: 0

In de zomer van 2017 presenteert Frank Havermans (Breda 1967) op uitnodiging van SCHUNCK* twee installaties aan en in het Glaspaleis. Een primeur voor Havermans in Limburg.

De grote witte muur aan de zuidgevel van het SCHUNCK* Glaspaleis zal plek bieden aan een prominente installatie van Havermans die inspeelt op het industriële verleden van Heerlen en een tijdelijke symbiose aangaat met de modernistische architectuur van het Glaspaleis en de openbare ruimte van de stad. Met een sterk gevoel voor beleving en stedelijke dynamiek combineert Havermans architectuur met bouwkunst op maat, met een resultaat dat keer-op-keer getuigd van een sterke en unieke verbeeldingskracht. Zijn interventies in de publieke ruimte creëren een bijzondere ruimtelijke en esthetische ervaring die een spannende dialoog met de omgeving afdwingt. Havermans’ veelal futuristische en bevreemdende constructies herijken letterlijk het straatbeeld. Het is voor het eerst dat zo grootschalig in de architectuur van het Glaspaleis wordt ingegrepen.

Naast het kunstwerk aan de zuidgevel presenteert Havermans een tweede en nieuwe installatie in de vitrine van het Glaspaleis. Deze installatie bouwt Havermans speciaal voor de 30-meter lange vitrine.

Het werk van Havermans was buiten Nederland onder meer te zien op de 7de Architectuurbiënnale in São Paulo, de 15e architectuur biënnale Venetië Hong Kong, Wenen, Jakarta , Toronto en Chongqing

Kijk voor meer info op http://schunck.nl/agenda/frank-havermans/

Deze tentoonstelling is te zien bij SCHUNCK*. Het bezoekadres is: Bongerd 18, Heerlen, Nederland.

Tickets:
http://schunck.nl/agenda/frank-havermans/