Het Drents Museum bootst de steppe van Centraal Azië na voor 'The Great Liao'.

Het Drents Museum heeft de expositie ‘The Great Liao – Nomandendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125’ met ruim 83.000 bezoekers afgesloten. De waardering voor de archeologische tentoonstelling was ook hoog, het publiekscijfers kwam gemiddeld op een 9,2 uit. Tevens is ‘The Great Liao’ genomineerd voor een Global Fine Art Award, ook wel bekend als de museum-Oscar. In januari 2018 wordt bekend of de tentoonstelling tot de finalisten in de categorie ‘Best Ancient Art’ behoort.

In het gastenboek van het Drents Museum staan lovende reacties te lezen: “Top in alle opzichten.” “Wat een prachtige, indrukwekkende tentoonstelling en perfect vormgegeven.” “Spectaculair.” “Wellicht het allermooist is de creatieve opbouw.” Het Drents Museum presenteerde voor deze tentoonstelling een speciaal ontwikkeld tapijt en een 100 meter lange fotowand rondom waardoor met het gebruik van spiegels de bezoekers zich op de uitgestrekte steppe van Centraal Azië waande.

Het was voor het eerst dat de Liao-schatten in Nederland te bewonderen waren. Het Drents Museum heeft vanaf 19 november een mogelijk nieuw succesnummer op de agenda staan, voor de expositie ‘The American Dream’ heeft het museum twee werken van Edward Hopper in bruikleen gekregen.