Rijksmuseum / Foto: Stanislav Traykov

Ruim drieënvijftig musea en culturele instellingen namen dit jaar deel aan de Museumnacht Amsterdam en daar kwamen zo’n 33.000 mensen op af. Dat zijn er duizend meer dan vorig jaar. De opening van het evenement vond dit jaar plaats in het Tropenmuseum met een optreden van hiphopgroep Zwart Licht en rapper Massih Hutak.

Woordvoerder Aron Eilander in De Telegraaf: “Het was heel erg leuk. Het was een jong en divers publiek en overal was het afgeladen druk.” Er zouden geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden.

Het Amsterdam Museum vierde de Museumnacht onder het motto: ‘Flinck uit je Bol’. Bezoekers van de museumnacht kunnen op vertoon van hun polsbandje nog tot het eind van het jaar de expositie over Rembrandt’s leerlingen Govert Flinck en Ferdinand Bol bezoeken.